Blog:

5 orodij, da bo leto 2020 za vas leto notranje jasnosti in vizije

Ste že vznemirjeni pred tem, kar prinaša leto 2020? Ste pripravljeni na nove izzive in raziskovanje novih priložnosti? Sledečih 5 orodij, ki jih z vami deli Sadhguru, vam zagotavlja, da bo leto 2020 leto notranje jasnosti in vizije.

1# Izberite 3 stvari, zaradi katerih boste čudovito človeško bitje

Vsakdo lahko strmi k temu, da postane čudovito človeško bitje. Obstaja preprost postopek za to. Napišite 3 stvari, ki po vašem mnenju naredijo človeka čudovito človeško bitje. In potem naj to postane vaša realnost – vi postanite ta oseba.

Ni vam treba početi tega, kar želijo in mislijo drugi. Delajte tisto, kar vi želite, kar je za vas najvišje. Če v življenju ne boste počeli tega, kar vi želite, bo to zapravljeno življenje. 3 stvari, za katere mislite, da človeka oblikujejo v resnično čudovitega človeka, naj postanejo vaša realnost.

2# Namehnite se trem tujcem

Da okrog vas ustvarite svetlobo, se nasmehnite vsaj trem neznancem na cesti. Podarite jim velik nasmeh. Prosim, naredite to in ustvarite nekaj svetlobe okrog vas.

3# Živite tako, da bi vas ljudje pogrešali, če umrete

Morda ne boste zmogli opustiti vseh (in naenkrat) omejitev, predsodkov in neumnosti, zaradi katerih trpijo ljudje okrog vas. Ampak začnete lahko s tem, da opustite vsaj eno. Prosim, lotite se lastne transformacije, zato da lahko ljudje, ki živijo z vami, v tem uživajo. In da vas bodo pogrešali, ko umrete. To je način, kako naj bi živeli. Ko ste živi, naj bi ljudje uživali v vaši prisotnosti. Ko umrete, naj bi vas pogrešali.

4# Vsako noč sedite na svoji smrtni postelji

Čas mineva za vse nas. Morda si mislite: »Šel/šla sem v kino«, »šel/šla sem po nakupih«,« šel/šla sem na počitnice.« Ampak v resnici se z vsakim korakom in vdihom približujete grobu. Ne gre za to, da postanete paranoični. Če se zavedate svoje minljivosti, boste želeli narediti iz svojega življenja najboljše. Če pozabite na svojo umrljivost, boste delali absurdne stvari, stvari brez smisla.

Vsak večer, preden greste spat, naredite to enostavno vajo. Usedite se na svojo posteljo in si predstavljajte, da je smrtna postelja – imate samo še eno minuto tega življenja. Poglejte, če je to, kar ste danes počeli, imelo kakšno vrednost.  »Ali je teh 24 ur, ki sem jih preživel/a danes, imelo smisel, ali je bilo vredno?«  Če boste to počeli, boste živeli življenje, vredno življenja.

#5 Sprostite se, ne bodite tako smrtno resni

Bertrand Russell je nekoč rekel, da ko začnemo misliti, da je to, kar delamo skrajno pomembno, je čas za počitnice. Vzeti si morate počitnice od svoje resnosti. Resnost je posledica vaše samopomembnosti. Prosim razumite, da ste v celotnem kozmosu, samo pikica.Tudi naše osončje je zgolj pikica v primerjavi s celotnim kozmosom. Če naše osončje jutri izgine, se to niti ne bo poznalo v celotnem kozmosu. Tudi planet Zemlja je pikica v celotnem sončnem sistemu. Na tej pikici planeta, je mesto, v katerem živite še manjša pikica. In v vsem tem, ste vi veliki človek. To je resen problem perspektive.

Sprostite se malo bolj. Malo več se smejte. Bolj se povežite z ljudmi okrog vas. Delajte stvari, ki se vam ne zdijo tako zelo pomembne. Ne delajte zelo pomembnih stvari. Delajte preproste stvari. Pomembno je početi preproste stvari.

Eden izmed razlogov, zakaj ni celotno človeštvo bolj spiritualno, je zato, ker so tako smrtno resni v zvezi s svojimi življenji. Če bi se malo bolj sprostili, če bi na življenje gledali malce bolj radostno, če bi videli šalo, ki so, bi lahko videli sebe, ostale okrog sebe in situacije malo bolj jasno. Ko imate malce več jasnosti o sebi in o svetu okrog sebe, ste bolj sposobni / zmožni narediti karkoli želite v svetu.

*članek je prevod in povzetek članka, ki ga najdete na tej povezavi