Blog:

Nastavi svoj notranji GPS na obilje

Ta zapis začenjam z vprašanjem, kaj je zate obilje? Je to denar, so to obleke, hiša, avto, je to družina, partnerski odnos, zdravje, dobro počutje, samozavest, lepota, da opravljaš delo, ki te veseli, da lahko pomagaš drugim, da imaš obilje časa, da si lahko privoščiš katerekoli počitnice, kadarkoli? Ali je to morda vse našteto?

Ali te kje v telesu stisne, ko prebereš vse našteto? Ali obstaja glas v tebi, ki ti reče to pa (zame) ni mogoče? Morda se ti zdi fina ideja, da bi to bilo mogoče, ampak ne poznaš ravno veliko primerov ljudi, ki bi imeli in živeli vse to. Sploh pa to niso bili tvoji starši. Zato si nekje nekoč zaključil-a, da tudi zate to ne bo mogoče.

Pa si predstavljaš, če bi se rodil-a v družini, kjer bi vse to bila resničnost? Kakšen bi bil potem tvoj pogled o tem, kaj je mogoče zate? Bi se zdelo bolj verjetno, da tudi ti lahko ustvariš vse to? Si predstavljaš, da bi ti starši od malega govorili, da si izberi službo, ki te veseli. Da denar vedno pride kot posledica tega, da se nečemu predamo z radostjo. Da je za vse vsega dovolj. Si bil-a tudi ti med tistimi, ki so jim rekli, da v tem poklicu pa uspe le malo ljudem, da v tem ni denarja, da se le uči, da ne boš čistilka itd. In tako si izbral-a za šolo nekaj, kar se je zdelo kot dobra izbira tvojim staršem. Si predstavljaš, da bi doma videl-a, da si lahko vzameš čas zase, da ni treba ves čas nekaj delati in denar priteka kljub temu? Si predstavljaš, da bi gledal-a, kako se tvoji starši lepo razumejo, pogovarjajo, vzamejo čas zase in zate, se ljubijo, si vzamejo čas zase, za svoje telo in kar pokajo od zdravja?

V tem primeru bi tvoj notranji GPS že bil nastavljen na obilje. Tvoja podzavest bi bila sprogramirana na obilje. Obilje bi bilo zate nekaj naravnega. Dosegljivega. Ker bi že imel-a izkušnjo tega.

Večinoma pa tega nismo videli pri svojih starših. Niti v svoji okolici. Poslušali smo o pomanjkanju, o tem, kako je treba garati. Pa tu ne gre samo za poslušanje. Gre tudi za to, kaj smo videli, kaj smo opazovali. Veliko stvari smo poslušali tudi pasivno (nekje na TV, na radiu, v cerkvi itd.), pa so se nam zasidrale v podzavest. Poleg tega nosimo v svojem telesu zapise ne samo naših staršev, ampak naših prednikov pred njimi.

In v kolikor želimo svoj notranji GPS nastaviti na obilje nas čaka nekaj dela.

Lahko živimo kot vsi ostali. Lahko prenašamo vzorce naših staršev na naše potomce. Lahko pa smo mi tista sprememba in tisti zgled, ki pokaže našim otrokom, da je možno nekaj drugačnega. In tako se ustvari drugačna družba.

Če ozavestimo, da naš pogled ustvarja našo resničnost in da mi živimo poglede nekoga drugega, je to pravzaprav dobra novica. Ker lahko oblikujemo svoje poglede, ki postanejo naša resničnost. Zato se moramo najprej vprašati, kaj si pa jaz želim videti in živeti kot svojo resničnost? Če bi bilo mogoče karkoli, kako bi potem živel-a, kaj bi delal-a, kako bi preživljal-a prosti čas, kakšno partnerstvo bi živel-a, kje bi živel-a itd. Ko imaš jasnost, kaj želiš, potem je čas, da svoja prepričanja, misli, čustva in akcije s tem uskladiš. Včasih se nam zatakne že pri prvem koraku, ker si sploh ne upamo sanjati, ker so programi o tem, da nekaj za nas ni mogoče tako močni, da nam ne pustijo niti sanjati. Včasih sicer sanjamo, ampak ostane zgolj pri tem. Ker ne delamo pravih akcij, ker ves čas ponavljamo stare misli in prepričanja, ki nas ne podpirajo pri tem, da naše sanje postanejo resničnost. In tu se začne naše delo. Tu se začnejo notranje nastavitve našega GPS-a.

Obstajajo različne metode in tehnike, kako spremenimo svoja podzavestna prepričanja. Sama uporabljam kombinacijo različnih. Dejstvo je, da moramo biti pri spreminjanju prepričanj vztrajni. Karkoli že izberemo kot način, ki nam pomaga spreminjati naše programe, naj nas spremlja ves čas. Koliko časa? Toliko, da spremenimo program. Toliko, da začnemo videti obilje, po katerem sprašujemo. Toliko, da občutimo zadovoljstvo, srečo in svojo notranjo moč. Moč ustvarjanja, kreativnosti. To je tisto resnično obilje. Ker ko imaš enkrat zaupanje vase in si srečen-na, imaš vse. Veš, da lahko ustvariš in izbereš karkoli. In hkrati nisi navezan-a na materialno. Ker veš da si veliko več kot to. Zato sama meditiram, zato sem obiskala Access Bars delavnico in prakticiram tam pridobljena orodja in se udeležila in se še udeležujem mnogih drugih seminarjev. Zato tudi sama delam vse vaje, ki jih bomo delali v programu Nastavi svoj notranji GPS na obilje. V kolikor si želiš, da ti pomagam pri tvoji spremembi, pri tvojih nastavitvah GPS-a, te bom toplo sprejela, kamorkoli te pokliče. Vedi, prosim vedi, da je mogoče vse, o čemer sanjaš. Ampak pojdi tudi v akcijo. Brez akcije ni spremembe. Ne moreš sanjati in delati in ponavljati isto, kot si delal-a in razmišljal-a prej in pričakovati spremembo. Tvoje akcije in tvoje misli morajo biti usklajene z energijo tvoji sanj. In tega te naučim v mojih programih.

Želim si sveta, kjer vsi živimo svojo definicijo obilja. Vem, da je možno. In vem, da bo ta svet lepši in drugačen kraj, ko bo to postala resničnost. In vedi, da si tudi ti pomemben del kreacije tega. Vsak izmed nas s svojo energijo in s svojim življenjem predstavlja primer tega, kar bo za nekoga lahko inspiracija in zgled tega, kaj je ali pa ni mogoče.

Kakšen odtis si ti želiš pustiti?