Blog:

Kaj se je zame spremenilo po Access Bars delavnici? 1. del

Kaj se ni? Sploh ne vem, kje naj začnem… Morda pri moji prvi Bars delavnici in razlogih, zakaj sem se je udeležila.

O Bars-ih sem brala in poslušala na televiziji in čeprav sem določene stvari prvič slišala, so mi bile na nek način blizu. K Bars-om te enostavno povleče. Kot k vsaki stvari, kjer je nekaj zate. Ker sem zaradi let šolanja navajena malce dvomiti, sploh pa zaradi študija, ki mu je blizu tudi psihologija ipd., sem bila na začetku tudi malce v dvomih v zvezi z obljubami, da naj bi z enim seminarjem, v enem dnevu spremenil toliko stvari?  Hm… Ni mi šlo ravno v račun, ampak miru pa mi Barsi tudi niso dali… Tako sem se z njimi spogledovala nekaj časa, v nekem trenutku, ko sem pa res začutila, da rabim pomoč, da povsod ne zmorem več sama, ko sem si priznala, da določene stvari v mojem življenju še vedno niso takšne, kot jaz vem, da bi lahko bile, sem šla. Na dan dogodka bi si sicer že skoraj premislila, saj moj otrok ravno takrat ni spal skoraj celo noč in sem bila čisto povožena. Tu naj omenim, da to ni bilo zadnjič, da se mi je kaj takega zgodilo pred Access Consciousness seminarjem. Naši otroci namreč zelo zaznavajo stvari in slutijo spremembe, zato se to lahko odraža na njih, ali/in tudi na nas že pred samim začetkom. Morda se upira tudi naš ego/glava, ki se boji sprememb. Samo toliko, da veste, če bo kdo kdaj razmišljal o tem, da se mi pridruži, pa bo (skoraj) zbolel, bo zbolel njegov otrok itd… Samo pojdite čez to. Ker drugače se boste vedno zaustavljali.

No, in prav zaustavljanje, čakanje na pravi trenutek je bila ena izmed stvari, ki sem jo sama želela razrešiti oziroma sem jo s pomočjo Bars-ov in ostalih Access Consciousness orodij tudi spremenila. Sama sem imela to blokado na poslovnem področju. Idej, kaj bi delala sem imela že zdavnaj sto. Ampak nikoli se ni zdel pravi čas. Vedno sem imela občutek, da rabim še to diplomo, pa ono znanje, pa popolno spletno stran, pa snemalno napravo itd. To ne pomeni, da nisem že delala nekih korakov na tej poti, ampak ti koraki so bili enega naprej, pa dva nazaj. Poslušala sem druge, smernice in nasvete o načinu dela, prodaji itd. raznih strokovnjakov in bližnjih, ampak marsikaj od tega zame in za moj posel ni delovalo. S pomočjo Bars-ov sem (tudi) v poslu bolj začela slediti sebi in posel je tako zacvetel. Ozavestila sem tudi, da je bilo v meni veliko perfekcionizma, ki me je zaustavljal. Mislila sem, da potrebujem veliko denarja, da lahko začnem ustvarjati itd. Na koncu pa sem ugotovila, da je veliko izmed teh prepričanj lažnih. In začela. Ustvarjati s tistim, kar sem imela in znala v danem trenutku. In bilo je popolnoma dovolj. Od tega trenutka dalje se ne ustavim. Končno zares verjamem vase. Do sebe sem postala tudi bolj prijazna. Bolj sem si všeč. Bolj samozavestna sem. Idejo uresničim, ko začutim, da je pravi čas. In ne čakam več na popolne okoliščine, preden začnem.

Ne mislim, da je kaj nemogoče. A hkrati se zavedam, da vsaka stvar terja svoj čas. Moje sanje so velike, a uživam sleherni korak na poti.

Denar je bilo eno izmed področij, na katerem sem imela ogromno nasprotujočih si prepričanj, ki so mi onemogočala imeti ga, zadržati ga in plemenititi ga. Ozavestila sem, da sem ga sicer že veliko ustvarila, da ga znam ustvarjati, da ga zmorem generirati, da pa ga vedno razpršim in ga ne zadržim ter plemenitim. In da sem pravzaprav veličastna kreatorka vsega, kar se mi v življenju dogaja. Če znam ustvariti »sranje« in pomanjkanje, znam ustvariti tudi preveč in obilje. Zato pa sem rabila in še rabim brisanje datotek v moji glavi, ki vsebujejo vse, kar mi onemogoča imeti obilje denarja. To je vse, kar nosim v sebi od prednikov, iz svojih prejšnjih življenj in vse omejitve ter prepričanja, po katerih deluje ta oziroma večina naše družbe. In tako se z Bars-ki brišejo vse datoteke, ki jih imamo naložene v zvezi s programi o denarju, zdravju, staranju, telesu, o tem, kaj je družina, partnerstvo, odnos, spolnost itd. Globlje se v te teme spustimo na seminarju Temelji, ki se ga lahko udeležite po Access Bars-ih. Sama sem po prvem Bars seminarju šla še na veliko nadaljnjih seminarjev, tudi v tujini. Redno uporabljam orodja in vprašanja, ki so napisana v Bars priročniku. Prebrala pa sem tudi ogromno različnih Access Consciosuness knjig. Na temo odnosov, telesa, denarja, življenja, poslovanja… In vse to mi je pomagalo. Še vedno hodim na napredne seminarje in berem knjige. Ampak začelo se je s tistim prvim seminarjem, na katerega skoraj ne bi šla. Najprej zaradi pomanjkanja denarja, potem zaradi utrujenosti… Ampak kdor hoče, najde pot. Kdor noče, najde izgovor…

Kaj lahko Bars delavnica ustvari za vas, je odvisno za vas. Vaša pot spremembe bo edinstvena, ker imamo različne blokade, preteklosti, upanja in sanje. Vsekakor pa se vam bodo odprla nova obzorja, nov prostor in nove možnosti, ker boste počistili s starim in nepotrebnim. Če boste le korakali naprej in uporabljali to, kar vam je z Bars-i in v priročniku predano. Na vas je, moji dragi veličastni sokreatorji. Ustvarimo si lepa življenja, v obilju vsega in prav takšen planet. Za nas, naše otroke in zanamce.

Tule pa lahko preberete še drugi del oziroma še nekaj preostalih stvari, ki so se zame še spremenile po delavnici.

Če bi se mi radi pridružili na delavnici, pa kliknite SEM, kjer je objavljen naslednji datum, cena in ostale podrobnosti o delavnici.

Spodaj si lahko pogledate tudi video predstavitev seminarja Access Bars.