Blog:

Biti v vprašanju

Naučeni smo bili predvidevanja in logičnih zaključkov. To je domena našega uma. Ali je naš um, vse kar smo? V bistvu to sploh nismo. Um samo imamo. Ali bomo vse, kar smo, vse možnosti, ki jih imamo, vso čarobnost življenja skrčili na naš analitični um? Ne moremo. Ker življenje marsikdaj ni logično. V življenju vedno obstaja ščepec čarobnosti, pa če si to želimo priznati ali ne. Vedno, vedno se ob omembi čarobnosti in pa tudi potrpežljivosti spomnim svoje nosečnosti in razvoja otroka. Od pikice do dojenčka in človeka. Tak zapleten sistem – biološki, fizični, psihični, energijski. Kako to nastane, kdo to ustvari? In to tako popolno in dovršeno. Ne mi govoriti, da vse vemo in je vse logično, ker ni!

Toliko svojega življenja smo kreirali iz zaključkov in kontrole. Mislimo, da moramo vse prevideti, narisati, začrtati, imeti vse poti, vse vedeti in vse sami. Kaj če to ne deluje? Kaj če ne gre tako? Kaj če se ozrete na svoje življenje in ugotovite, da stvari ne gredo vedno tako? Sploh ne. Nismo sami. To ne pomeni, da samo prosimo, sprašujemo in čakamo, da nam bo dostavljeno, da se razumemo. Najprej moramo videti, kaj se nam plete po mislih, kaj delamo, čutimo in govorimo. Ker vse to nas nekam pelje… Če nas pelje v neželeno smer, je treba spremeniti vzrok – naša dejanja, misli, pogovore (z drugimi in s sabo). Mislimo, da smo svobodni, vendar pa smo toliko tega, kar mislimo da smo, kar govorimo in delamo, povzeli od drugih. Tega se sploh ne zavedamo. Ker se skriva v našem nezavednem. Ki ga ne dosežemo z vprašanji ZAKAJ. Spomnite se na otroke in njihova vprašanja zakaj, pa boste videli, kam s tem pridete. Vrtite se v krogu. Se vam kdaj zdi, da se tudi v življenju vrtite v krogu?

Čeprav se trudite, drugače razmišljate, delate drugače, se učite, berete itd. se morda malo premaknete, ampak nikoli zares ne toliko, kot želite. Kaj če je vse kar so vam kadarkoli rekli za en drek? Kaj če ni resnično? Kaj če je življenje lahko lahkotno? Pogosto delujemo iz teže, izbiramo stvari, za katere že v startu vemo, da niso za nas, ki nam predstavljajo težo, potem pa pričakujemo lahkotne rezultate. It doesn’t work that way, dragi moji! Ja, vem, da je skregano s tem, kar pravi in dela večina. Pa jih poglejte. So srečni? Si želite takega življenja? Če ste probali že vse in se ves čas nekaj mučite in matrate, bi morda malo nehali s tem? Kaj pa imate za izgubiti? Malo se igrajte, pa vidite kaj se zgodi.

Vem, da mnogi tega ne boste izbrali, ker se zdi preveč enostavno in preprosto, da bi bilo res. Ker ste navajeni matranja in lastne kontrole ves čas. Lahko nadaljujete s tem. Samo ne meni govoriti, da ni drugih možnosti. So. Samo niste jih zares sprobali. Če bi jih, bi bilo vaše življenje sedaj drugačno.

Začnite si svet kreirati z vprašanji. Kar koli želite, po tem sprašujte. Ne kalkulirajte in ne izračunavajte kako boste prišli do tja. Vaše je, da veste KAJ želite, KAKO prepustite – Vesolju, bogu, Naravi (ne vem v kaj verjamete). Ampak obstaja sila, ki je močnejša od vas. To je ta sila, ki je ustvarila tudi vas in vaše otroke. Dala pa vam je tudi svobodno voljo. Vi ste kreatorji vsega v vašem življenju. Kar želite, lahko ustvarite. Če sprašujete in živite v vprašanju, lahko ustvarite kar koli. Če vnaprej določite in predvidite kako in kaj, boste pač ustvarili to. Sprašujte se: Kako je lahko še boljše? Kaj je še mogoče? Kakšne so neomejene možnosti, ki jih trenutno ne vidim? Kdo sem danes in kakšne veličastne dogodivščine me čakajo? Lahko tudi jamrate in rečete, da se ne da, da za vas ni možno in točno to boste ustvarili. Pridejo dnevi, ko smo morda res take volje in je ok. Naj to samo ne bo vedno. Cilj naj bo spraševati po boljšem, drugačnem in izbirati drugačne možnosti, delati iracionalne odločitve. Saj vidite kam vas pripeljejo racionalne…

Zelo strastna sem do tega, kar pišem, ker vem koliko življenj lahko to spremeni. To lahko spremeni prihodnost naših otrok in Zemlje. Skupaj zmoremo ogromno. Odločite se že enkrat zase in naredite to tudi za druge!

Na delavnici Access Bars se pogovorimo malce več o vsem tem, dobite dodatna vprašanja in orodja za spreminjanje česar koli v vašem življenju. Z dotikom 32 točk na glavi brišete vse omejitve, ki vam onemogočajo lahkotno, radostno in veličastno življenje. Dobrodošli!