Blog:

Dan kraljic

8. marec je uradno dan praznovanja ekonomske, socialne in politične enakopravnosti in dosežkov žensk, praznujejo pa ga predvsem v bivših komunističnih in socialističnih državah.

Drage moje ženske, upam, da se zavedate da smo KRALJICE! Da utelešamo izjemno moč in modrost. Vendar pa smo se v borbi za enakopravnost, ki je v praksi v resnici še ne dosegamo, malce izgubile. Ali pa veliko. Namesto, da bi sledile modrosti našega telesa, intuiciji, šepetom duše in srca, smo se izgubile v kolesju institucij, ki so jih postavili moški in delujejo po moškem principu.

Vendar pa nič ni izgubljenega in nobene potrebe ni, da čakate na to, da bodo moški ugotovili, da smo kraljice (saj mislim, da oni to celo vedo), nas priznali ali da se družbeno kolesje zavrti nam v prid. Resnica je ta, da si svoje življenje ustvarjamo čisto same. In četudi tisoče ali milijone žensk živi na en način, ste vi tista ženska, ki lahko živite na svojega. Kje v državah tretjega sveta bi imeli veliko manj možnosti, ampak v Sloveniji jih imate!

Dejansko morate vi postati tista kraljica, ki v resnici že ste. Samo delate se, da niste. In ravno zato ste potem nesrečne.

Danes ženske večinoma ravno tako hodijo v službo kot moški, služijo isto ali več denarja kot njihovi moški, skrbijo za otroke, vzgojo, čist dom, obšolske dejavnosti, kuhanje itd… Zadnje čase se gibam v krogu ljudi, kjer ni več čudno, da imaš pomočnico, ki ti čisti stanovanje ali pa kakršno koli drugo pomoč. Komu ali čemu želite dokazovati, da ste super ženske? Kaj mislimo, da smo vredne, če naredimo vse in še več? Ironija je ta, da nas ponavadi takrat sploh ne cenijo. Vsaka verjetno pozna kako malce egoistično bitch, ki jo njen moški obožuje in nosi po rokah? Ne pravim, da morate postati to. Bodite pa enostavno vi. In ni vam treba vsega. Ni vam treba kuhati, prati, peglati, skrbeti za otroke in še za moža. Biti za vse sama. Lahko, če hočete. Res pa ni treba. Moški se marsičesa privadijo in marsikaj tudi znajo. Če se ne, pa se vi vprašajte, kaj sploh želite od življenja in od vašega moškega in odnosa? Ali vam je odnos doprinos ali…?

Drage moje, priznanje za vse in dovoljenje si morate najprej dati same. Ne glede na vse ostale. In potem bo vse več žensk lahko pogumno sledilo. Pa bomo imeli enakopravnost tudi v realnosti.

Vsi drugačni, vsi enakopravni.

Vse ženske kraljice in vsi moški kralji.

Hell yes!