Blog:

Kaj, če je tvoje telo v resnici (lahko) tvoj najboljši prijatelj?

Obstaja eno in edino telo, za katerega smo lahko 1000% prepričani, da bo z nami do konca našega življenja. In to telo je naše telo. Vsa ostala telesa imajo svojo pot in svoj čas trajanja, ki ne sovpada nujno z našim.

Ali ni potem najbolj smiselno poskrbeti za povezavo s tem telesom? Za nego in skrb tega telesa?

Saj je lepo in pametno, da se povezujemo s svojimi partnerji, družino, otroci in prijatelji. Zavedamo se tega, da je to celo nujno, če želimo ohranjati dolgotrajne, harmonične, zdrave in srečne odnose. Ne zavedamo pa se vedno, da je prvo, ki bi mu morali posvečati našo pozornost, naše telo.

Če vaše telo ne bo srečno, zdravo in zadovoljno, boste težko osrečili telesa drugih ljudi.

Če je vaše telo šibko, vas bolijo kolena, rame, glava…, boste težko veseli, produktivni in skrbeli za telo vašega otroka. Težje boste dobre volje, polni energije, skakljali sem ter tja, tekali in nosili otroke. Težje boste skrbeli za druge, če ne skrbite zase. To je dejstvo.

Če nimate odnosa do svojega telesa, odnosa do hrane, boste tega težko naučili svojega otroka. Verjamem pa, da si tega za naše otroke želimo vsi.

Pa vseeno… Dajmo za trenutek naše partnerje, družino, prijatelje, otroke na stran…

Pomislimo na to, kako lahko svoje telo negujemo, hranimo, kaj potrebuje, si želi. Pomislimo kolikokrat ga ne upoštevamo, ko delamo pozno v noč, ko tekamo sem ter tja in si ne vzamemo časa zase, za počitek. Ko si ne vzamemo časa za gibanje. Ko ga silimo, da počne stvari, ki jih ne želi.

Vsak prijatelj bi vas zapustil, če bi se do njega tako obnašali.

Ampak vaše telo vas ne. Mi smo v resnici tisti, ki zapustimo njega.

Imamo pa to srečo, da je telo zvesto z nami in samo čaka, da se spomnimo nanj in začnemo z njim sodelovati. Če se kdaj zdi, da vas telo zapušča…, se raje vprašajte kje in kdaj ste vi zapustili njega. Če boste to spremenili, imate možnost za drugačno telo in življenje. Sicer pa se telo resnično lahko odloči in vas zapusti… Ker ni prišlo sem trpeti, ampak živeti in uživati!

Kdaj nam bo kapnilo?

Če si želite povezave s telesom in grajenja ter negovanja iskrenega, ljubečega odnosa s telesom, lahko pridete tudi k meni na edinstveno delavnico.