Blog:

Kdo ali kaj bi bili, če bi lahko bili karkoli/vse?

Si lahko zamislite, da delate karkoli želite, kadarkoli želite? V svojem privatnem in poklicnem življenju? Kaj bi izbrali?

To za večino odraslih sploh ni tako lahko vprašanje. Veliko jih ve, da z marsičem niso zadovoljni, da marsikaj v njihovem življenju ne deluje, slutijo, da obstajajo drugačne možnosti, pa vendar ne vedo kaj bi spremenili, kako bi spremenili in kaj bi delali, če bi lahko karkoli. Ali je to res?

“Verjetno je težava v tem, da bi radi vse vnaprej vedeli in predvideli ter definirali. Naučili so nas, da je treba vse opredeliti umsko. Kaj, če obstaja druga možnost?”

Kaj, če bi začeli sanjati? In si zamislili, da ni nobenih ovir – finančnih npr.? Kako bi potem začeli dan? Kaj bi delali? S kom bi ga preživeli? Kako bi ga razdelili?

Bi želeli biti cel dan z družino? Bi želeli več časa zase? Za gibanje? Potovanja? Bi se še česa naučili? Kaj bi še poskusili? Kako bi prispevali k boljšemu svetu? Kakšen doprinos ste lahko? V čem uživate? Kateri so vaši darovi? Nekdo bi morda rad stalno potoval, drugi bi rad skrbel za dom in družino, tretji bi skrbel za družino, zase in za svoj posel. Tak primer sem sama. Obožujem čas z otrokom in želim imeti to svobodo, da si lahko sredi tedna vzamem prost dan in ima on prost dan v vrtcu. Imam pa tudi druge želje in potrebe. Rada se učim, pišem, berem knjige, vodim pilates-jogo, meditacijo, delavnice in ne bi bila rada samo mama in gospodinja. Gospodinja pravzaprav nisem prav rada. Že naziv mi ni ljub. Zato delam na tem, da opravljam minimalno gospodinjskih del in maksimalno tistega, kar me veseli.

Sem sanjačica? Nora? Se to ne da? Ali veste kaj je rekel Steve Jobs? Ljudje, ki so dovolj nori, da mislijo, da lahko spremenijo svet, so tisti, ki ga spreminjajo.