Blog:

Kdo si, ko si res ti?

Ko sem prišla k Access Consciousness-u, sem slišala, da 98 % mojih misli, čustev in občutkov v resnici sploh ni mojih. To se mi je zdelo nezaslišano. Kdo potem sploh sem, če vse, kar mislim, da sem, v resnici nisem?

In potem mi zadnjič partner reče, da sem v 90 % podobna svoji mami. Kaj?! Mislim, da se je pri številki vseeno malo zmotil. 😉

Ne vzamem ravno vsega zdravo za gotovo. Vzamem tisto, kar mi je lahkotno, kar se zame osebno sliši ali čuti kot resnica in mi služi pri mojem nadaljnjem razvoju, sreči, notranjemu miru in harmoniji… In opazujem… Ravnanja okolice in sebe… Svoje misli… Dejanja…

Opazujem svojega otroka, ki je ravno v obdobju očitnega kopiranja. Kogar si vzame za zgled, ga kopira kot papiga. Večinoma so to njegovi vrstniki. Vem, da od mene in vseh kopira tudi energijsko, vendar najbolj očitno posnemanje dejanj je trenutno aktualno od vrstnikov. In včasih od mojega očeta.

Ko sem bila na morju s svojo sestrično in njeno hčerkico, ki je istih let kot moj fant, sem opazila kako podoben način vzgoje imava kot najini mami. Spomnila me je na mojo teto. In jaz spominjam na mojo mamo.

Včasih so mi nekateri govorili kako zelo sem podobna svoji mami. Verjetno bolj po mimiki in sem jih energijsko spominjala nanjo, čeprav imam tudi nekaj njenih fizičnih potez.

Saj veste, da si nekateri partnerji z leti postanejo kar fizično podobni? Pa da so si psi in lastniki pogosto kar malo podobni? Če ne fizično, pa po karakterju…?

Tudi vi pri sebi prepoznavate, da ste veliko tega, kar mislite, da ste in delate skopirali od staršev in okolice? Bi se tudi vi radi osvobodili vsega, kar ste skopirali? Vseh čustev, misli, občutkov, prepričanj, ki v osnovi sploh niso vaša? Kaj če bi se nehali definirati z nazivi, dosežki in vsem ostalim, kar mislimo, da smo – z etiketami kot kos blaga, ampak bi zaživeli avtentično, pristno, iz sebe? Kdo sploh sem, ko sem resnično jaz? Kdo sem danes? Kaj če lahko pustimo preteklost za sabo in ne dovolimo, da ima na naše današnje misli in akcije sploh kakršenkoli vpliv? Je to sploh možno?

Verjamem, da je. A to je proces. Začne se s tem, da ne kupiš vsega, kar ti servira nekdo drug. Začne se z dvomom v vse, kar so ti kdaj rekli in česar so te naučili. Začne se z iskrenostjo do sebe, opazovanjem sebe in svojih odzivov. In potem spreminjanjem tistih odzivov, misli, občutkov in čustev, za katere vidiš, da niso lahkotni. Začne se s tem, da začneš izbirati zase. Ne iz pogledov, ki ti jih je servirala družba, kultura, mama, oče ali kdorkoli drug.

Kdo si, ko si res ti?

P.s. Uvodna delavnica v Access Consciousness je Access Bars. Ki jo ravno slučajno vodim. 😉 Access Consciousness ima na voljo cel kup telesnih procesov in orodij za spreminjanje življenja v smer, kot si sami želimo. Če vas zanima Access Bars delavnica, kliknite tu.