Blog:

Kdor (ne) išče, ta najde?

Kaj pravite? Je res, da kdor išče, ta najde ali je bolj res obratno?

Sama se strinjam z obojim. Vendar obstaja razlika v iskanju, ki je v dopuščanju in v uživanju sedanjega trenutka in iskanju, ki izhaja iz pomanjkanja in obsedenosti z nečim ali nekom.

Sigurno se vam je že zgodilo, da ste šli po nakupih z namenom najti točno določeno stvar ali celo več njih. Morda niste niti točno vedeli kaj iščete, ampak vseeno niste našli ničesar primernega zase. Po drugi strani pa takrat, ko sploh niste imeli namena česa kupiti, našli cel kup ali vsaj eno stvar zase.

Zadnjič mi je mami rekla, da je našla na razprodajah eno jakno zame in da mi jo z veseljem kupi. Sploh nisem takoj skočila, ker niti nisem bila sigurna ali mi bo jakna všeč in prav, niti je trenutno nujno ne rabim. Ampak na koncu sem seveda šla. Ko mi je drugič rekla. Čez dva dni. Z veseljem sprejmem novo jakno, če bi mi bila všeč. No, jakna mi je bila prevelika, manjše številke niso imeli, a mami je rekla, naj pogledam za kaj drugega. Našla sem dve dolgi obleki. Obe krasni. Mi je rekla naj vzamem kar obe. Potem me vpraša, če rabim nove kopalke, ker so imeli tudi polno res ugodnih, kvalitetnih kopalk. Veliko mi jih je bilo všeč in takoj sem našla kopalke zase. Kar ponavadi sploh ni tako lahko. Pa še en kup stvari bi lahko vzela. Včasih pa grem po nakupih in ni ničesar. Hvala, mami! 🙂 P.S. Kmalu imam rojstni dan in je darilo tako slučajno prišlo malo prej. 😉

No, ta dogodek mi je pravzaprav služil kot inspiracija za zapis oziroma je bil povod za razmislek. Isto namreč deluje pri denarju ali čem drugem. Partnerstvu. Ko oddajamo vibracijo, da nečesa ne potrebujemo in tega res ne potrebujemo, ker se zavedamo, da imamo ali čisto dovolj denarja za preživetje oziroma smo zadovoljni z našim finančnim stanjem, ali ne potrebujemo partnerja, ker smo samozadostni in celi, ironično, smo zelo privlačni za denar ali potencialne partnerje. Ko pa delujemo iz pomanjkanja in je naša vibracija in fokus na tem, kako nimamo in kako NUJNO rabimo, to zlepa noče k nam. Podobno v resnici privlači podobno. In ne nasprotno, kot so nas učili.

Če nekaj želimo imeti, moramo najprej to biti.

Za to pa je potrebno izkustvo tega, da smo celi sami po sebi, da ne potrebujemo nikogar in ničesar za srečo. Ampak sreča enostavno smo. Tako smo na visoki vibraciji in k nam leti vse. Ljudje, obleke in denar.

Kako je lahko še boljše kot to? 😉