Blog:

Money, money, money must be funny in a rich man’s world!

Ali ste si kdaj želeli, da bi bil zares bogati? Ne mislim, da bi imeli malo več kot sedaj in bi si lahko privoščili malo več, ampak toliko, da si lahko privoščite vse, kar vam srce poželi?

Ko sem obiskala prvi seminar, kjer sem dojela, da imam nasprotujoča si prepričanja v zvezi z denarjem in da si prej nisem želela biti zares bogata in da je to tisto, kar mi je to tudi preprečevalo, sem začela postopoma to spreminjati.

Nekateri izmed vas mislite, da to pa za vas ni mogoče. Ali si celo mislite, da to ni primerno. Da ni dovolj denarja. Sama sem celo imela pogled, da bom nekomu vzela, če bom jaz imela več… In ta moja prepričanja niso izginila čez noč. Verjetno si vsi res ne želimo biti nesramno bogati, pa vendar menim, da si vsi zaslužimo imeti življenje, ki nam omogoča radost in veselje. Radost in veselje sta stvar odločitve in notranjosti. Za njiju ne potrebuješ denarja. Včasih zmotno mislimo, da brez denarja ni svobode, kar je tudi laž. Lahko se vprašate, kako lahko pomagate več ljudem, spremenite svet in kako ste lahko še bolj radostni in veseli. Z več ali manj denarja?

Kaj, če bi imeli denar zato, ker ga lahko imate in da sami preverite kako je imeti denar? Veliko denarja? Mislite, da boste potem postali slabi? Mislite, da so bogati ljudje nesrečni? Da je denar vir vsega zla? Če to mislite, vam prav to preprečuje imeti denar, ker tega pa si ne želimo. Počistite ta omejujoča prepričanja. Dejstvo je, da obstajajo srečni revni ljudje in nesrečni revni ljudje ter enako bogati. Dejstvo je, da so »slabi« ljudje v Sloveniji, drugod po svetu, taki ki imajo denar in taki, ki ga nimajo. In enako je tako pri bogatih. Denar ni tisti, ki določa kdo in kakšni smo. Ne, ne. Mi to določamo. Denar je samo stvar izbire. Ali ga ljubiš ali sovražiš? Če ga nekje v podzavesti ali zavestno sovražite, valda da ne boste tekli k njemu. Oziroma on ne k vam. A vi bi k vašemu sovražniku? Jaz že ne.

Je morda čas, da začnete ljubiti denar?