Blog:

Napačni partnerji vs. negovalni odnosi

Verjetno si je večina izmed nas kdaj v življenju izbrala »napačnega« partnerja. Določeni smo izkusili psihično in/ali fizično nasilje, agresijo, ljubosumje, zmanjševanje nas, ne-podporo… Izbrali smo si partnerje, ki sploh niso dojeli naše veličine in namesto, da bi mi dojeli, da ni z nami nič narobe, da samo nismo s pravo osebo, se je začela naša samozavest krhati, postajali smo vse manjši in vse manj mi. Je komu to znano? Meni je.

Delala sem stvari za ljudi, ki jih sploh niso bili voljni ali zmogli prejeti. Kot vidite, rada pišem. In kot mladenka sem pisala pisma človeku, ki je bil pol pismen. Itak, da jih ni dojel. Itak, da je rekel, naj mu ne pišem, naj mu povem, če imam kaj za povedati… Ampak jaz sem introvertiran ekstrovert. Morda me kdo razume… 😉 Rada imam ljudi, rada imam družbo, rada pa sem tudi sama s sabo, v tišini in s svinčnikom v roki… No, sedaj s tipkovnico… In kdaj pa kdaj rada povem preko pisane besede. Kdaj mi je lažje. Kdaj se mi zdi to lepše… V življenju so se okrog mene smukali moški, ki bi mi nosili rože, pisali verze in pisma, ampak tistih pa jaz nisem sprejela… Kako zelo zanimivo… Zato, ker niso imeli dovolj širokih ramen ali so imeli pretanke prste. Hecka… Cute, but not very smart ;).

Takrat se nisem spraševala po negovalnih odnosih in ravno takšnih moških. Sploh mi nihče ni povedal naj to počnem in bo to prišlo… In tako so prihajali in odhajali takšni in drugačni, večinoma takšni, ki me nikoli niso dojeli in razumeli v moji veličini. Sedaj vem, da sem za mnoge bila enostavno preveč. In na žalost sem se za njih, da bi to delovalo, pomanjšala. Ko objektivno pogledam na to žensko, ki premore toliko ljubezni, strasti, nežnosti, modrosti in intuicije, ki je vse to zmanjšala na minimum za druge, mi je kar hudo za njo… Veste, ljudje v vas ne morejo prepoznati in videti tega, česar nimajo v sebi… Zato si partnerje izbirajte pametno. Takšne, ki vam bodo doprinos – vam in vašemu bivanju – na vseh ravneh. Vprašajte se, preden greste v odnos, ali bo ta odnos za vas prispevek, ali bo ta človek do vas negovalen, bo sex z njim za vas zdravilen, vam bo dal ali vam bo vzel?

Če ste že v odnosu, se sprašujte kako ta odnos lahko postane tak. In vedite, da morate prvo vi biti takšni, da bi to lahko prejeli. Vi morate biti negovalna, zdravilna, seksualna energija življenja, da boste to lahko prejeli od drugega. Če imate ob sebi osebo, ki tega ni zmožna prejeti ali dati, pa razmislite… Jaz vem, da sedaj samo še šprintam stran!

Namaste!