Blog:

Oda mojemu telesu

Hvala mojim stopalom, da z vami lahko stopam po pesku na plaži, po gozdnih poteh, da ste moj stik z zemljo – ljubim vas!

Hvala mojim mišicam, da ste močne, da me držite pokonci in se razvijate med hojo, počepi, jogo, pilatesom ali čemerkoli že počnem – ljubim vas!

Hvala mojim rokam, zlate ste! Hvala mojim prstom, da mi pomagate zliti misli na računalnik, jih deliti na splet z drugimi, da ozavestijo kako zelo srečni so, če imajo roke, da tudi oni lahko pišejo, oči, da to lahko preberejo in ušesa, da lahko slišijo – kadar govorimo…

Hvala ustom, da lahko z njimi pojem, čeprav drugi pravijo, da nimam posluha. Baje pa znam dobro z besedami in me je lepo poslušati… Kakor komu verjetno… 😉

Hvala ušesom, da lahko poslušam petje ptic, valovanje morja in da lahko slišim tišino…

Hvala očem, da lahko skozi vas vidim fizično… Hvala za solze, ki so se mi prikradle v oči, ko vam pišem to hvalnico, saj sem iz dna duše hvaležna za to telo in to življenje.

Hvala telesu, hvala moji maternici, ki je nosila in rodila najlepšega otroka na svetu, mojega Kristiana. Hvala mojim prsim, da ste mu bile hrana in tolažba.

Hvaležna sem za vsak milimeter moje kože, mojega telesa, MOJE je! Vedno je z mano!

Obstajali so dnevi, obstajala so leta, ko je bila moja pozornost usmerjena navzven. Ko sem brala revije in poslušala neumnosti iz ust drugih ljudi in jih vzela za svoje. Enkrat sem imela preveliko rit, drugič super rit, enkrat sem bila predebela, za koga drugega ravno pravšnja, za nekoga sem bila to, za drugega drugo in kako naj potem človek bo srečen in zadovoljen, ko nikoli ne moreš biti všeč vsem???

Oprosti, moje drago lepo telo, da sem jih poslušala. Saj niso vedeli, kaj govorijo… Ravno tako so kupili neumnosti drugih ljudi… Ravno tako se niso imeli radi… Ravno tako so imeli fokus na »napačnih« stvareh…

Hvala, da sem ozavestila, da mi to ne pripada!

Moja je resnična ljubezen do tebe, moje telo in iskrena hvaležnost. Do solz.

Ne bom te več zapustila, kot ti mene nisi nikoli.

In pijem, nazdravljam in častim dan, ko sem se rodila, ko si se z mano rodilo ti, ko sem ozavestila, kako čudovito si in se veselim vsega, kar naju še čaka!

The sky is not the limit! There are skies upon skies waiting for us!