Blog:

Problemi ali čarobnost?

Tale zapis je nastal kot plod moje udeležbe na seminarju Bodi ti, bodi čarobnost, ki ga je vodil dr. Dain Heer.

Seminar smo začeli z govorom o čarobnosti. Ko smo imeli možnost postavljati vprašanja, pa smo kmalu zašli k problemom. K individualnim težavam, izzivom, boleznim. Energija v dvorani se je spremenila. Ozračje je postalo težko. Vonjal se je začetek depresije. Dain je znal energijo premešati, spremeniti, vrnili smo se k čarobnosti, k našim zdraviteljskim sposobnostim in moči, ki jo imamo. Ampak ta situacija je bila tako dober primer resnice in laži, tega kaj je težko, kaj lahkotno, kaj je mogoče in dokaz, da je vse samo izbira in vse mogoče.

Naj razložim.

Access pravi, da je tisto, kar je za nas resnično, lahkotno. Kar ni, se občuti kot teža. Ko se pogovarjamo o možnostih, o čarobnosti, ki v resnici smo, o lepšem planetu, se telo sprosti, kotički ustnic se obrnejo navzgor, čustiš ekspanzijo in lahkotnost v prostoru, v zraku. Veš, da je vse mogoče. Da si kreator svoje usode. Ko pa začnemo govoriti o svojih težavah, o razlogih zakaj nečesa ne moremo spremeniti, kaj vse nam je hudega, pa ponavadi zapademo v začaran krog tesnobe, slabega počutja, telo se počuti slabše, zakrčeno, pomanjšamo sebe in svoje možnosti. In naša realnost nam samo odseva stanje naše energije. Karkoli si pripovedujemo, karkoli verjamemo, v takšni energiji kot smo, to dobimo nazaj kot naše življenje.

Access ne sodi. Zato nobene izbire ne označi kot slabše ali boljše. Lahko smo depresivni, žalostni, bolni, brez denarja, razočarani, nimamo doma, partnerstva, službe, ki bi si jo želeli. Ali pa izberemo nasprotje. Lepota Accessa je v tem, da nam s svojimi orodji pomaga izbrati tisto, kar si res želimo ustvariti. Si je pa potrebno priznati, da smo sami kreatorji svojih življenj. Včasih nam to ni najlažje, sploh, če se nam zdi, da je vse narobe. Ampak to je pravzaprav dobra novica. Ker če se zavedamo, da smo ustvarili to, lahko ustvarimo tudi vse drugo. Resnična sprememba se začne, ko sploh ne izhajamo več iz opredelitev kako narobe in napačni smo. Kaj če ničesar ne bi označili kot dobro ali slabo, ampak bi samo jasno videli kje smo in se vprašali, kaj si sedaj želimo. Živimo po nekih programih, ki pravijo, da se stvari ne da spremeniti, da naj bi travmirali in živeli v drami, čeprav se nam je ta resnično zgodila morda pred desetimi leti ali še dlje. Ko dobimo diagnozo bolezni, se poistovetimo s to boleznijo in jo tako zaklenemo v svojo telo. Namesto da bi postavili vprašanje, kaj je še mogoče, ali lahko to spremenim in kako to spremenim.

Vprašanja vedno odpirajo možnosti, zaključki jih odvzamejo.

Ali so problemi resnični? Ali smo kot otroci imeli probleme? Ali smo bili takrat bližje čarobnosti?

Kakršnokoli zgodbo si pripovedujemo, se bo sčasoma manifestirala kot naše življenje.

Problemi in čarobnost ne živijo v istem vesolju. Ko se tega zavedamo, se nam še vedno lahko zgodi, da skrenemo s poti čarobnosti, da nas kdaj kaj vrže s tira in ni nujno vedno vse pozitivno, lepo in prav. Imeti to zavedanje pomeni vedeti, da lahko izberemo drugače. Postavimo vprašanje in Vesolje nam pokaže druge možnosti.

Tako preprosto je. Čarobnost je preprosta. Problemi so zakomplicirani.

Torej… Kaj bomo izbrali? 🙂

Če je ta zapis za vas lahkoten in vas o Access-u zanima več, ste lepo vabljeni na Access Bars delavnico, kjer se začnemo odpirati novim možnostim, seznanimo s postavljanjem vprašanjem, brišemo programe te družbe in naše preteklosti, se naučimo Bars tehnike, ki je uporabna tudi na drugih družinskih članih ali v poslu in še in še. Več o delavnici preberite s klikom SEM. Lahko pa pridete tudi na individualni tretma. Dobrodošli.