Blog:

Telo

Tako zelo se z njim identificiramo, kot da smo to (čeprav nismo). Poleg tega pa nimamo nobenega odnosa z njim. Ali ni to zanimivo? Mislimo, da je vse, kar smo, naše telo, po drugi strani pa z njim nimamo nikakršnega ali zelo malo pristnega odnosa, sodelovanja, ljubezni, hvaležnosti??? Ali pa je to samo zato, ker je to za nas popolnoma nov koncept? Ker nas tega nihče ni naučil? Ker nikoli na telo nismo gledali iz te perspektive?

Telo je del nas. Mi nismo del telesa. Mi smo več od tega. Ali lahko vse, kar ste, stlačite v svoje telo?

Telo je za bivanje na Zemlji nujno potrebno, za vse življenjske izkušnje in dogodivščine. Imamo ga zato, da z njim okušamo, hodimo, plešemo, se ljubimo, govorimo, vidimo, tečemo – v polnosti izkušamo fizično!

Ali ga imamo zato, da bi ga občudovali drugi? Ali imamo v resnici kaj od tega? Ali nam to prinaša pristno zadovoljstvo, srečo, zdravje? Ali poznate ljudi, ki ure in ure preživijo v fitnesu in radi svoje telo dajo na ogled – da drugi vidijo, da so lepi? Kaj imajo od tega? Ali je boljše vprašanje, česa nimajo? To ni sodba, je samo ubeseditev tega, kar je, tako kot je. In vprašanja za nas – da se zamislimo. Nad tem, kaj v resnici iščemo in želimo. Vsi.

To ni ljubezen in potrditev okolice. Iščemo ljubezen do sebe. Pogum, da živimo polno življenje. Da ljubimo svoje telo. Imamo odnos z njim. Sori, ampak “no pain no gain”, vztrajanje pri postavljenih ciljih, rutini, urniku itd. za vsako ceno velikokrat niso v skladu s potrebami in željami telesa. Velikokrat gre za mučenje telesa in njegovo neupoštevanje. Seveda se v umu lahko prepričamo kakorkoli želimo. Ali je to smiselno in dobro, pa naj vsak presodi sam zase. Odvisno kaj nam veliko pomeni. Odvisno kakšno življenje si želimo…

Če želite spremeniti odnos do telesa in ga začutiti, zaznavati, razumeti, pridobiti zaupanje vase in vanj ter se zaljubiti vase, dobrodošli na moji delavnici Komuniciram s telesom.