Blog:

Ustvarjalnost

Ni boljše terapije, kot je ustvarjalnost.

Ustvarjalnost je neke vrste meditacija, igra in zabava. Ko izgubiš občutek za čas in se z veseljem predaš temu, kar počneš.

Moja terapija je pisanje. Zelo sem uživala tudi v ustvarjanju moje nove spletne strani. Uživam tudi v iskanju slik, oblikovanju in dodajanju tem slikam napise za FB objave… Včasih uživam v kuhanju. Uživam v plesu. Uživam v pilates-jogi oziroma sestavljanju ur, ki jih vodim. Zame je to tako lahkotno, naravno, intuitivno… Uživam v pisanju programov za delavnice in v njihovem vodenju… Uživam v pisanju vodenih meditacij in njihovem vodenju… Našteto je izraz moje ustvarjalnosti, moje duše, če želite…

Žal veliko ljudi živi tako, da dela stvari za preživetje in si morda kdaj pa kdaj vzame čas za svojo ustvarjalnost… Ali pa redko… Morda celo nikoli…

Kaj ne bi bilo zabavno, da bi bilo naše delo izraz naše ustvarjalnosti? Ali ni logično, da bomo takrat najbolj uspešni? Ko se zabavaš, ko ti je nekaj lahkotno, ko pride iz srca, je logično, da to začutijo tudi drugi in so s tem zadovoljni. Vsaka »umetnina« seveda ni všeč vsakomur. Tudi najboljše knjige, filmi, predstave imajo svoje kritike… Pa nič zato… Važno, da obstaja vsaj nekdo ali več njih, ki jim tvoja »umetnina« služi… Važno, da je vsaj ustvarjalec v njenem nastajanju užival.

Kaj, če bi naše delo bilo igrivo in zabavno? Si predstavljate koliko bolj zadovoljni bi bili? Kako lepši bi bil ta svet? Kako bolj nasmejan, pisan in svetel?

Kdo in kdaj nas je prepričal, da to pač ne gre tako? Oziroma da to ne plača položnic… Res je, da se je treba potruditi, iskati poti, da s tem lahko preživimo… Morda to ne gre takoj na začetku. Morda začnemo z nečim ob obstoječi službi… Ampak, v kolikor je v nas nekaj, kar se želi skozi nas izraziti, dajmo to ven… Morda se ne bo vsak odločil, da se s tem tudi preživlja… Ampak vseeno je ključno, da si vzame čas za svojo ustvarjalnost.

Wayne Dyer je v enem filmu rekel: »Don’t die with your music still in you«. Kar pomeni, “ne umri z neizraženo pesmijo v sebi”.

Pustimo vse dvomljivce, nergače, negativce, ki pravijo, da se ne da, ni mogoče itd. in jim dokažimo, da je! Kar svet potrebuje, je več izražene glasbe! Izrazimo jo, prosim!