Blog:

Utelešeno neskončno bitje

Vsi smo utelešenje neskončnega bitja. To pomeni, da nismo telo, ampak imamo telo. Telo je en del nas. Mnogo večji smo od telesa. Mi pa se zmanjšamo na velikost našega telesa ali uma. Delujemo iz občutkov, čustev in misli, kot da smo to in jim dovolimo, da nas vodijo. Ponavadi nas vodijo v poti in smeri, ki sploh niso naše, za nas radostne in lepe.

Vse to je del potovanja in spoznavanja, kdo smo v resnici.

Izbrali smo si to telo in izbrali smo si to življenje. Telo je tu, da nas podpira v vsem, kar si v življenju želimo postati ali biti. Dejstvo je, da moramo vse najprej biti. Energijsko. Potem se manifestira tudi fizično. Kot telo. Najprej smo bili energija in vedno bomo energija, to telo je samo ena izmed naših manifestacij. Tako kot smo si skreirali to življenje in to telo, kreiramo tudi vse v našem življenju. Težave si nakopljemo, kadar kreiramo samo iz uma in iz omejenih možnosti resničnosti drugih ljudi. Težave si nakopljemo, kadar ne sodelujemo s telesom, ki bi moralo biti naš prijatelj in ne sovražnik.

Telo vam pokaže, kdaj mu kaj ne paše. Kdaj preveč ali premalo spite, kdaj izbirate napačne odnose, ljudi, zaposlitve. Pokaže vam, kdaj izbirate napačno hrano zanj ali pijačo. Pošilja vam znake. Včasih šepeče ljubeče, drugič kriči, ko nima več drugih poti, da vam sporoči, da nekaj zanj res ne deluje!

Mislimo, da moramo delovati v nasprotju s svojim telesom, da bi dosegali naše cilje, pa temu ni tako. Mislimo, da se moramo mučiti in trpeti, žrtvovati svoje zdravje, dobro počutje in mir, da bomo srečni, pa temu ni tako. Kaj, če so nas večino stvari naučili narobe?

Kaj, če je rešitev ta, da poslušamo telo, da sodelujemo z njim, da ga sprašujemo in upoštevamo njegove subtilne odgovore? Kaj, če je rešitev ta, da smo mirni, delujemo v skladu z Naravo, se tako tudi gibamo in prehranjujemo? Kaj, če je naš um služabnik našega telesa in bitja in ne naš gospodar, v kar smo ga večinoma okronali?

Kaj, če je sedaj čas, da začnemo delovati drugače?

Kaj, če je v resnici lahko enostavno in zabavno?

Kaj, če je to to, za kar smo se toliko življenj kalili? Bomo končno zaživeli v svoji polnosti in sijaju SEDAJ?

Ali potrebujemo za to še tisoče življenj? Po želji… Možnosti so neskončne… 🙂