Blog:

Zakaj novoletne zaobljube NE delujejo?

Tudi sama sem že poskušala s takšnimi in drugačnimi cilji in zaobljubami, ki se jih nisem prav dolgo držala. Sedaj si tudi postavljam cilje in namere, ampak razlika je v tem, da izhajajo iz mojih srčnih želja, iz mojega bitja in so v skladu z mojim telesom in naravo. Postavljam si jih na daljši rok. Ne pričakujem od sebe več nemogočega. In zraven ne trpinčim same sebe in svojega telesa, ampak si cilje postavljam tako, da so zabavni zame in za moje telo. Da mi v življenje prinašajo lahkotnost in radost. Ker se tega potem zlahka držim.

Velikokrat cilje postavljamo iz našega uma. Velikokrat gledamo ljudi okrog nas in nezavedno kopiramo to, kar so oni in si isto postavimo za svoje cilje. Morda se nam ob opazovanju zdi, da je to nekaj, kar bi si želeli tudi sami, ampak velikokrat to ni res. Zato se je smiselno spraševati, kaj je tisto, kar si jaz resnično želim? Brez iskanja odgovorov. Celo življenje že večinoma delujemo iz uma in čas je, da um pošljemo malo na počitnice. Postavljanje vprašanj brez iskanja odgovorov se morda komu zdi brez smisla, ampak deluje. Ker sčasoma kot odgovor dobimo zavedanje in jasnost. Prikažejo se nam priložnosti in odpirajo se nam vrata. Srečamo ljudi, ki nam pokažejo in odprejo nove poti…

Ustavimo se malce pri telesu in hujšanju. Morda se nam zdi, da bi morali shujšati (ali pa se zrediti), ker nismo po meri tega, kar je trenutno modno v družbi. Kar nam prikazujejo mediji in kar je nekdo drug označil kot lepo ali primerno. Ali svoje telo kdaj vprašamo, »hej, moje drago, čudovito telo, kako si ti želiš izgledati? Kaj tebi paše jesti?« Se telesu zahvalite za vse, kar je in naredi za vas, se mu opravičite za vse, kjer ga ali ste ga »sračkali« in mu obljubite, da se boste malce bolj potrudili od sedaj dalje? Ga bolj upoštevali? Če si želite izgubiti ali pridobiti kilograme, vprašajte telo, kako to lahko dosežeta? Kakšno gibanje si želi? Kaj potrebuje od vas? In dobili boste zavedanje… Pozabite na to, kar vam govorijo drugi. Obrnite se vase. Prisluhnite šepetu vašega lastnega telesa. Ki bo vse glasnejše, ko ga boste začeli bolj poslušati in upoštevati.

Sledite temu, kar vam je lahkotno, radostno in zabavno… Postavljate si cilje, ki vam narišejo nasmeh na obraz, zaradi katerih boste vsako jutro z veseljem vstali in ki vam bodo prinesli zadovoljstvo že v sedanjosti, ne nekje v prihodnosti. Smisel ni samo v tem, da cilj dosežemo, ker si bomo tako ali tako postavili spet novega. Čar je v potovanju. Zato naj bo že samo potovanje čarobno. Seveda je včasih na poti do ekspanzije potrebno storiti tudi kaj, kar nam ni udobno in kar nam včasih tudi ne paše. Ne pravim, da naj bo in da bo vedno vse lepo in prav, življenje je mavrica vsega. Ampak če vemo zakaj nekaj počnemo in vemo, da nam to prinaša lahkotnost in ekspanzijo v prihodnje, bomo zmogli hoditi tudi, ko bo morda težko.

Pojdimo na primer dela ali posla. Če boste šli v nek posel samo zaradi denarja (ker je to cilj), imate veliko več možnosti, da vam spodleti. Ker podjetništvo ni linearno in terja (navadno) nekaj časa za uspeh. Če tega, kar delate, nimate zares radi, ne boste vztrajali, ko bo morebiti težko ali ne bo takoj finančno uspešno. Če svoje delo obožujete in v njem uživate in veste, da vam bo slej kot prej s pravimi orodji, tudi finančno uspelo, boste lažje vztrajali in ohranjali vero. In cilj je, da niste odvisni od denarja in rezultatov, ampak, da uživate že na poti sami.

Zato vam v letu 2020 želim, da svoje cilje / namere / želje pišete (izrazite) iz svojega srca. Če ne veste točno, kaj si želite, sprašujte po jasnosti in po energijah ter počutju, ki so vam blizu.

Pošiljam ščepec čarobnega prahu v vašo smer, da se pozlatijo in uresničijo vse vaše najbolj nore sanje. Vse je mogoče. Veliko lažje pa je, če imamo na voljo prava orodja in odprogramiramo vse, kar so nas naučili, da je res ali ni res, pa ne drži. Kaj je tisto, kar je resnično za vas? Kakšno življenje želite vi živeti? In v kakšnem svetu želite živeti? Ustvarite to!

Če si boste zaželeli orodij, ki vas bodo pri vsem tem podprla in čarobne palice za brisanje omejujočih prepričanj, misli in čustev za hitrejšo in lahkotnejšo pot, pa dobrodošli na kakšno delavnico.