Blog:

5 skrivnosti pomlajevanja

Ste kdaj pomislili na to, da morda ne potrebujete dragih krem in kirurških posegov v telo, zato, da bi vaš videz ostal mladosten? Ste kdaj opazili, da vzgojiteljice v vrtcu večinoma vse izgledajo bolj mladostne v primerjavi z ostalo populacijo ljudi v njihovi starosti? Odgovore, zakaj je temu tako, izveste v nadaljevanju…

Če vas zanima vaše celostno dobro počutje, ki mu sledi tudi mladosten videz, preberite in predvsem upoštevajte 5 skrivnosti za vitalnost in takšen izgled.

#1 Tadaaam: GIBANJE

Že Joseph Pilates (ustanovitelj pilatesa) je rekel, da ste mladi toliko, kolikor je mlada (stara) in prožna vaša hrbtenica. 😉 Izjemno pomembno je, da naše telo ostane ves čas v gibanju, da naši sklepi in mišice ostanejo močni, glibljivi, ne pa da postanejo togi in okorni. Starejši kot smo, manj otroškega gibanja izvajamo, in to je eden izmed razlogov, zakaj se staramo. Česar ne uporabljamo oziroma ne treniramo, umira. Zelo pomembno je tudi gibanje na svežem zraku.

#2 Dovolj SPANJA in POČITKA

Naša telesa potrebujejo vsega v ravno pravšnji meri. Telesa so narejena za gibanje, ampak regenerirajo pa se ponoči. Zato potrebujemo dovolj spanja, da se celice lahko obnovijo, da se spočijemo in na ta način osvežimo. Saj veste, kako izgledate po prekrokani, neprespani noči…? 😉 In če je takšnih noči veliko… Plus premalo počitka oziroma umirjenosti preko dneva… In še ostalih stvari, ki sledijo v nadaljevanju, ni čudno, da se to pozna tudi na našem videzu… Počutju. In zdravju.  

#3 Upravljanje s STRESOM

Včasih se zgodi, da se ljudje postarajo kar čez noč, zaradi kakšnih ekstremnih razmer. Na primer zaradi preveč gibanja, premalo spanja in preveč stresa. Včasih je v življenju vsega preveč in vse na kupu, in življenje res ni ravna črta. Ko takšen postane naš srčni utrip, smo mrtvi. Ne gre zato, da bi skušali izločiti ves stres ali dogodke, ko je naš srčni utip višji, ampak za to, da se naučimo biti notranje mirni, ne glede na zunanje okoliščine. Za to obstajajo različne tehnike, od meditacije, Access Bars-ov, do posebnih dihalnih tehnik in spreminjanja pogledov in prepričanj v zvezi s situacijami…

#4 PREHRANA

Ne mislim, da bi morali jesti samo solato in piti smutije, ampak zagovarjam uravnoteženo prehrano. Kaj je to za posameznika, je najbolje, da ugotovi vsak sam. Dejstvo pa je to, da kar damo vase, postane naše telo. Hrana dobesedno gradi naše telo in iz hrane telo črpa energijo. Zato je smiselno jesti hrano, ki je bogata s sončno energijo in je živa. To so na primer rastline, kalčki itd. Čips npr. in ostala predelana hrana v sebi nima veliko življenja… Kar ne pomeni, da bomo stari, če jo bomo kdaj pojedli. Ne vem pa, koliko je smotrno to jesti pogosto…? Presodite in preverite sami zase…

#5 PREPRIČANJA

Ste že ugotovili, da je naš svet posledica naših pogledov in prepričanj? Velikokrat nevede »kupimo« to, kar nam reče zdravnik, zdravstvena stroka, farmacija in ostali prodajalci različnih dodatkov k prehrani. In to se nam potem prikazuje kot naše življenje. Če verjamemo, da se z leti staramo in nam življenjska energija peša, nam zelo verjetno tudi bo. Kaj pa primeri ljudi, ki imajo z leti vse več energije, izgledajo vse bolje in so bolj srečni in živahni kot kdajkoli prej? Pa ne zaradi lepotnih operacij… Kaj če bi izbrali to resničnost zase? Jaz jo izbiram. Na delavnici Energijskega Facelift-a vsa ta prepričanja, ki nam onemogočajo mladosten videz, izkoreninjamo. Poleg tega pa na telo in na obraz vplivamo energijsko.

Vse je v osnovi energija. Če stvari spremenimo pri izvoru, ki je energija, se preslikajo tudi v fizično realnost. Če vplivamo samo na fizično (s kirurškimi posegi npr.) in ne upoštevamo ostalih 5 skrivnosti pomlajevanja, nismo delovali celostno.

Kaj boste raje izbrali?