Blog:

Razlika med potrebo in izbiro

Danes sem proti jutru sanjala… In na koncu sanj sem rekla, da potrebujem 10.000 € mesečno za vse moje potrebe. V sanjah sem bila ravno pri frizerki na eni storitvi, ki si je v resničnem življenju še nisem privoščila, si jo pa zgleda želim. Za njo sem plačala 100 €. Ko sem odhajala, mi je rekla, da se sedaj vidiva vsak teden. Spomnim se, kako sem hitro zračunala, da je to 400 € na mesec. 😉 Skratka… Ko sem se polno zbudila in se spomnila tega, pa sem si rekla, ne, ne potrebuješ tega. Niti 10.000 € mesečno ne potrebujem. Pravzaprav potrebujem zares malo stvari. Moja sreča ni odvisna od mojega imetja in prihodkov. Pa vendar si lahko izberem, da bom hodila na te storitve in imela mesečno 10.000 €. Ne zato, ker to potrebujem. Ampak, ker lahko. Ne, zato, ker bi s tem komurkoli karkoli dokazovala, ampak ker je fino, če si lahko privoščiš vse, kar si želiš.

Spomnim se, kako sem kot študentka pisala, kaj vse si nekoč želim… In vse to sem dosegla. Glede na vse, kar sem do sedaj dosegla, se mi 10.000 € mesečno sploh ne zdi več nedosegljiv cilj. Pravzaprav se mi nobena cifra ne zdi več nedosegljiva. Vem, da ne bom imela 100.000 € na računu jutri (ali pač, če me Vesolje preseneti na nepredstavljiv način), ampak vem, da bi lahko imela 100.000 € mesečno enkrat… Ta trenutek še ne vem, kaj bi s tem denarjem in ne čutim, da je to moja trenutna izbira. Ampak mogoče pa kdaj bo… Ko bom tudi energijsko usklajena s tem. Trenutno (še) nisem.

Torej, zakaj pišem vse to – kaj je namen tega zapisa?

Najprej, da se zavedate, da stvari, po katerih sprašujete, morajo biti res vaša izbira. Ne nekaj, kar se vam samo fino zdi, pa niti ne veste, kaj bi s tem. Ne nekaj, kar vidite pri drugemu, pa se spet vašemu umu zazdi, da bi vi tudi. Mora biti nekaj, kar VAM predstavlja zabavo, radost, lahkotnost, crkljanje oziroma nego vašega telesa. Jaz imam recimo rada lepe in dolge lase. In zato je zame smiselna zgoraj opisana izbira. Če se vi strižete na kratko vsak mesec, vas morda to ne gane, vas pa gane nekaj drugega. Poznam ljudi, ki ne jedo veliko, zato recimo niti ne morejo zapraviti toliko denarja mesečno za hrano, kot ga jaz. Morda pa stalno potujejo in jim veliko pomeni drag avto. Skratka, ko sprašujete po nečem, si pridite na jasno, kaj so vaše resnične želje.

In drugo, ne sprašujte iz potrebe. Če nujno potrebujete partnerja, denar, otroka, karkoli že… Je manj možnosti, da to dobite. Ne pomeni, da ne obstajajo. Ker sem sama tudi iz potrebe in občutka praznine zmanifestirala marsikaj. Ampak način, kako do tega prideš in kaj na ta način privlečeš, ni nujno trajno zadovoljivo. Ker ko enkrat zapolniš to praznino znotraj sebe, ugotoviš, da vsega zunanjega v resnici ne potrebuješ. Lepo je imeti ob sebi ljudi in stvari, ki tvoje življenje delajo lepše, bolj zabavno, bolj lahkotno, bolj polno. Ampak je povsem drugače uživati v ljudeh in obilju, ko si znotraj sebe poln. Ko si prazen, ti tudi zunanje nikoli ne prinese zadovoljstva, za katerega si mislil, da ti ga bo. Morda ti ga kratkotrajno. Dolgotrajno pa najdeš to samo v sebi.

Ko prepoznaš, da si ti Vir vsega. Da vse že je. Da si itak ves čas povezan z vsem/i. Da nisi ločen. Da ničesar pravzaprav ne potrebuješ. Ko te ni strah umreti. Predvsem pa živeti. In izbirati. Se začne drugačna dogodivščina življenja.

In takrat se manifestacije dogajajo kot po tekočem traku. 🙂 Ker isti vrabci vkup letijo. 😉 Tvoja vibracija ustvarja tvojo situacijo.

Nekaj je kimati ob zapisanih besedah, drugo pa jih je izkustveno utelešati. Pri tem so meni seveda pomagale tudi vse prebrane misli in knjige, najbolj pa vsa energijska orodja, seminarji Access Cosncisounessa, Yoga Nidra in seveda tudi vse moje izbire.

Zato, dragi moji, če ne izberete niti Access Consciousness-a, niti Yoga Nidre, niti nobene druge modalitete, začnite živeti brez strahu, brez pomislekov o tem, kaj bodo pa drugi rekli in začnite IZBIRATI. Poanta omenjenih modalitet in orodij je v tem, da vam pomagajo, da strahovi, pomisleki, dvomi, nezaupanje vase itd. odpadejo sami od sebe. In potem je vse veliko lažje… 🙂 Življenje dobi novo perspektivo. Predvsem pa postaneš drugačen prostor, energija in zavest. In drugačne postanejo tudi tvoje izbire. 😉 Večje, drzne. Upaš si biti ti in v skladu s sabo. To je zame neprecenljivo. Nobenih 10.000 ali 100.000 ali še ne vem koliko cifer na koncu ti tega ne more nadomestiti. Denar je konec koncev samo kreacija te realnosti. Vi, kot vi, kot bitje, pa ste nekaj večnega in nekaj mnogo večjega od tega. Ko imaš enkrat to zavedanje, imaš vse.